Palm trees on Koh Kood

de beste en best betaalbare resorts, hotels & guesthouses

Koh Kood eiland van en naar Koh Kut zien en doen op Ko Kood

de Beste Hotels op Koh Kood of Koh Kut

Wij worden regelmatig gevraagd welk hotel, resort of guesthouse op Koh Kood wij zouden aanbevelen voor Nederlanders en medetaligen. Na veel wikken, wegen en vooral onderzoeken zijn voorlopig de volgende 3 winnaars vast uit de bus gekomen.

Guesthouses:

het For Rest Koh Kood Boutique House: Het For Rest Boutique House op Koh Kood is 1 van de zeldzame guesthouses op Koh Kut die zich richten op het iets hogere backpackers segment met een bijzonder fraai ontworpen en ingericht guesthouse. Dit nagelnieuwe guesthouse is gebouwd in een vissersdorpje op palen in de monding van een riviertje, naast een erg indrukwekkende mangrove. Aan de achterkant, op ongeveer 50 meter afstand van de ruime familiekamers, bevindt zich een ogenschijnlijk oneindig verlaten tropisch strand wat vol staat met kokosnotenbomen. De ideale plek om foto's te maken die iedereen thuis direct jaloers zullen maken. De zeer ruime kamers in het Koh Kood Boutique Guesthouse zijn allemaal voorzien van Air-conditioning, Satelliet TV, ruime moderne badkamer met douche, wastafel en westers toilet en extreem comfortabele bedden. Zowel binnen als buiten op het heerlijke balconnetje staan er zithoekjes in de vorm van tafeltje met 2 of 4 stoeltjes, waar je ideaal is om lekker te lezen of een gezellige borrel te nuttigen.

Resorts:

het Koh Kood Resort: Bij de resorts staat een oude bekende op de nummer 1 positie: Het Koh Kood Resort, voorheen ook wel bekend als Koh Kood Holiday of holiday cottages Koh Kood. Dit bijzonder fraaie resort is tijdens het laagseizoen en einde van 2010 geheel gerenoveerd en mag zichzelf nu dus zonder schroom ook het beste Boutique Resort op Ko Kood noemen. Niet alleen is er flink geinvesteerd in een geheel nieuwe SeaView bar, ontspannende Lounge area en bijzonder sfeervol restaurant, ook zijn er een groot aantal extra werknemers aangetrokken om er voor te zorgen dat iedere gast maximaal kan luieren en genieten van haar of zijn welverdiende strandvakantie op Koh Kood. De zeer smaakvol ingerichte bungalows in de schitterende botanische tuinen zijn allen voorzien van Air-conditioning, verkoelende ventilator, kluisje, warm water (!) douche ruimte, apart toilet en badkamer, ruim balkon met tafel en stoelen en gratis WiFi in bijna alle bungalows. De halve maan "Bang Bao" baai waarin het Koh Kood Resort zich bevindt wordt beschouwd als de veiligste van Koh Kut eiland, vooral ook tijdens de zomermaanden wanneer de zee aan de westkust van Ko Kood traditioneel een stuk woeliger is dan tijdens de wintermaanden. Het is het hele jaar mogelijk om direct voor het resort te snorkelen en / of duiken, terwijl veel andere resorts op het eiland hun gasten moeten vragen om zich niet in de zee te begeven in verband met hoge golven en soms gevaarlijke stromingen. Het Koh Kood Resort biedt gratis gebruik van snorkel & masker en ook de zgn. Triyak kunnen kosteloos worden gebruikt door de gasten van het Koh Kood Resort. Voor meer informatie, zie: https://www.kohkoodresort.nl , maar voor de meest actuele afbeeldingen en tarieven kun je voorlopig nog het beste terecht op https://www.kohkoodresort.in.th

Luxe Resorts:

Een nieuwkomer in deze categorie en direct met stip op nummer 1 is het Tinkerbell Privacy Resort. Dit zeer bijzonder fraai gesitueerde resort heeft aanzienlijk moeten investeren om deze locatie te mogen leasen van de gelukkige eigenaar, maar ongeacht hoe hoog het bedrag van die lease ook geweest mag zijn: het zal het zeker waard zijn. Smaken verschillen, maar er zullen weinig mensen zijn die zullen durven beweren dat het Tinkebell Resort niet over de mooiste strandlocatie op Koh Kood beschikt. De Villas in het Tinkerbell Resort op Koh Kood staan in 2 rijen direct het witste strand van Ko Kood. De voorste rij biedt de meest unieke strandervaring, want daar loopt slaapkamer en terras direct over in het warme witte zand. De tweede rij staat direct aan de verhoogde voetpad naar het zwembad en restaurant en beschikt over een prive-zwembad direct voor de slaapkamer en een enorme lounge area op de bovenverdieping. Ook op de inrichting en architectuur heeft men weinig bespaart.

Prinsessen en Internet Miljardairs only:

Het Soneva Kiri Resort by Six Senses hotels is een van de meest exclusieve doch ook meest relaxte resorts in het oosten van Thailand, zo niet het gehele land. Hier verblijft men in enorme Pool Villas met prive butler, maar verschijnt iedereen in simpel linnen en slippers in het restaurant of het bijzonder indrukwekkende clubhuis. Aangezien de doorsnee gast in dit "intelligent luxury resort" vaak (te) weinig tijd heeft om vakantie te vieren, heeft het Soneva Kiri resort wijselijk besloten dat de bestaande vormen van vervoer niet voldeden en er derhalve behoefte was aan een prive vliegveld waar zowel de 8 persoons Soneva Cessna alsmede prive vliegtuigen kunnen landen. Bij gebrek aan een landingsbaan op Koh Kood zelf, besloot men om dan maar een nabijgelegen eiland voor dit doel te leasen, waardoor de reistijd vanaf Bangkok, inclusief de 5 minuten durende overtocht per luxe speedboat van het landingseiland naar het Soneva Kiri Resort, beperkt blijft tot iets meer dan een uurtje. Voor het diner is er o.a. keuze tussen 1 van de 3 "Dining Pods" waarin men met 4 gasten op een hoogte van 5 meter tussen de bomen hangt en wordt geserveerd door een "vliegende ober" of aan de 8 persoons chef's tafel. Alhoewel het strand in de Soneva baai in de jaren voorafgaande aan de aanleg van het Soneva Kiri Resort blijkbaar lang en ruim genoeg was om alle passagier van een compleet cruiseschip comfortabel te laten lunchen en zonnen, vond het Soneva het blijkbaar niet optimaal en is er aan de zuidkant van dit gigantische resort nog een superparadijselijk strand in gebruik genomen voor haar gasten. Daarnaast is het resort uiteraard voorzien van alle denkbare geneugten en gemakken, van luxe spa tot innovatieve kids club en van ondergrondse wijnkelder tot gelaterie met 60 verschillende smaken, allen uit eigen keuken.